0
Bozhüyük Köyü Afyonkarahisar İli İhsaniye İlçesine bağlıdır. Afyonkarahisar'a 26 İhsaniye ilçesine 35 Km. dir. Köyümüz 1999 yılında Cumhuriyet Mahallesi, Yunus Emre Mahallesi ve Şehitler Mahallesi olmak üzere üç mahalleden oluşan bir belde olmuştur. 2014 yılına kadar belde statüsünde kalmış ve üç dönem Belediye ile idare edilmiştir. Belediye teşkilatının kurulması ile birlikte beldemizde alt yapı, ana arterlere kilitli taş döşeme, ağaçlandırma ve yer altı suyu sondajlama yatırımları hızla devam etmiştir.

MTA (Maden Tetkik Arama ) nın sondajlama çalışmaları sonucu 90° sıcaklığında yeraltı suyunun bulunmasıyla birlikte Beldemiz Termal turizmin yeni adresi haline gelmiştir. 

Ancak ; 12.11.2012 tarihinde kabul edilen ve 06.12.2012 tarih ve 28489 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 6360 sayılı kanunla beldemiz tekrar köy statüsüne dönüştürülmüştür.

Köyümüzün arazileri kıraç (dağlık) ve ovalardan oluşmaktadır. Köyümüz Ege bölgesinde olmasına rağmen rakımın yüksekliği nedeni ile kışları soğuk yazları ise sıcak ve kurak geçen karasal iklim şartları köyde hüküm sürmektedir. Köyümüz ekonomisi genelde tarım ve hayvancılığa dayanmakla birlikte Köy topraklarında sulu tarım yapılamadığı ve yetiştirilen ürün çeşidinin az olması, gençlerimizi mütahhitlik işleri olarak bilinen özellikle elektrik şebekesi alanında iş yapmaya yönlendirmiştir. Ayrıca Sosyal Güvenlik kuruluşlarında çalışan ve bu kuruluşlardan emekli olmuş kişi sayısı, köy nüfusu içinde bir hayli çoğunluğa sahiptir.


Belediye Başkanlarımız



Şükrü YILMAZ
( 1999 - 2004 )

 Lokman EKİCİ
( 2004 - 2009 )


Fatih ÇETİNKAYA
( 2009 - 2014 ) 


Yorum Gönder Blogger

 
Top